Nieuwe strandposten in Gemeente Sluis officieel geopend

Gem Sluis opening strandposten 2020 3dinsdag 21 juli 2020 12:36

Op dinsdag 21 juli zijn de nieuwe strandposten Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad in de Gemeente Sluis officieel geopend. Burgemeester Vermue en Wethouder Ploegaert openden de nieuwe strandposten en namen de Blauwe Vlag 2020 in ontvangst. 

De torens staan dichter op het strand, waardoor het overzicht beter is, en de strandwachten meer ruimte in de toren hebben. De vorige strandposten stonden er al twintig jaar en waren dringend aan vervanging toe. Ze hebben een hout-look-uitstraling gekregen en passen daardoor beter bij de strandpaviljoens die in de buurt staan.

Goed overzicht

De nieuwe strandposten staan ook meer op het strand. "Voorheen stonden ze meer tegen de duinen aan", zegt strandwacht Sander van Gogh van de strandpost Nieuwvliet-Bad. "Doordat paviljoens vernieuwden raakten we het overzicht kwijt en kregen we te maken met dode hoeken. Nu hebben we daar geen last meer van omdat we nu ook los staan van de paviljoens en hebben we een prima overzicht."

De nieuwe strandposten zijn geplaatst op de plekken waar bewaakte zwemgebieden zijn en de Blauwe Vlag hangt. Een van de voorwaarden van de Blauwe Vlag is een kwalitatief volwaardige strandpost.

Vooral de hoeveelheid ruimte maakt het werken een stuk makkelijker, zegt Van Gogh. "Vroeger hadden we slechts één ruimte waar alles gebeurde. Dus stonden we op de uitkijk en kon het zomaar gebeuren dat in dezelfde ruimte iemand werd geholpen door de EHBO. Nu hebben we allemaal aparte ruimtes."

Vijf strandposten

In totaal heeft de gemeente Sluis vijf strandposten. De posten in Groede en Breskens zijn mobiele posten en hoefden nog niet vervangen te worden. De nieuwe strandpost in 't Zwin is verplaatst en staat nu tussen paviljoen de Strandloper en paviljoen de Zeemeeuw.

De strandposten zijn al in gebruik sinds het Pinksterweekend, maar werden dinsdag 21 juli officieel geopend.

  

 

Bron: Omroep Zeeland

« Terug

Reacties op 'Nieuwe strandposten in Gemeente Sluis officieel geopend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Laatste nieuws Blauwe Vlag

Hier moet je zijn

Hier moet je zijndinsdag 08 september 2020 07:37 De toeristische sector heeft onder leiding van NBTC een herstelplan opgesteld. Hier is de beweging 'Hier Moet Je Zijn' uit voorgekomen waarbij iedereen kan aanhaken om zijn unieke aanbevelingen over unieke plekken in zijn regio te doen.
#hiermoetjezijn lees verder

Houten ombouw om Zandvoorts afvaleiland bij Thalassa

Ombouw afvalbakken Thalassamaandag 24 augustus 2020 11:01 Om afvalscheiden eenvoudiger en aantrekkelijker te maken voor strandgangers in Zandvoort is het afvaleiland naast strandpaviljoen Thalassa voorzien van een houten ombouw. Daarnaast is in augustus een proef gestart om zwerfafval tegen te gaan. lees verder

Plastic Fles Mob: een muzikale ode voor een schoner strand!

Plastic Fles Mobdinsdag 18 augustus 2020 11:58 De medewerkers van KMVK hebben op 21 juli jl. meegedaan met de plastic fles mob. lees verder