Pontje bij Jachthaven Uitgeest

Jachthaven Uitgeest logomaandag 10 oktober 2016 15:32

Kent u dat? Uw klanten willen van de éne kant van de haven, naar het restaurant aan de andere kant van de haven. Maar te voet is dat al snel een kwartiertje en daarmee te lang.

Ook bij ons op de haven, jachthaven Uitgeest, was dat een probleem en dat is nu opgelost.

Wij hebben automatische zelfvarende kettingpontjes bedacht en gebouwd.

Van de eerste versie met open kettingen en het vasthouden van een bedieningsknop, tot de huidige met een eenvoudige drukknop, die het mechanisme in gang zet en zorgt dat het pontjes netjes tegen de overkant aan stopt. Aan beide zijden staat een kastje waarmee je, draadloos, de pont kunt oproepen.

Door de ketting blijft de diepte van de doorvaart probleemloos gehandhaafd en wordt de af te leggen afstand alleen beperkt door de lengte van de ketting.

Vanaf de eerste ingebruikstelling wordt dit pontje veel gebruikt, niet alleen door onze havengasten maar ook door toevallige passanten en vakantiebewoners van onze recreatiewoningen die vol enthousiasme de oversteek aangaan.

De bediening is zo simpel en rechtlijnig dat een ieder zonder problemen het pontje kan gebruiken. Ook aan de veiligheid is gedacht, als de pont in beweging komt gaat de waarschuwingslamp automatisch aan en als je onverhoopt met het pontje ergens tegenaan komt stopt hij volledig.

De pont draait op een accu die door een zonnepaneel geladen wordt en is daarmee volledig schoon en milieuvriendelijk. De overige techniek is zo eenvoudig mogelijk gekozen en daarmee bijzonder betaalbaar.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met Menno Klein, Jachthaven Uitgeest menno@jachthavenuitgeest.nl.

« Terug

Reacties op 'Pontje bij Jachthaven Uitgeest'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.