Samenwerking Varen doe je Samen! en het Blauwe Vaantje

HISWA beurs02-05-2018 09:25 02-05-2018 09:25

Begin maart stond het team van Varen doe je Samen! met enthousiaste vrijwilligers op het 'Veiligheidseiland' van de HISWA-beurs in de Amsterdamse RAI. Een deel van de stand was gevuld met informatie over het Blauwe Vaantje.

Samenwerking

De Blauwe Vlag en Varen doe je Samen! werken al langere tijd samen aan schone en veilige havens. Op de website van Varen doe je Samen! is meer informatie over het Blauwe Vaantje en de Blauwe Vlag te vinden, net als de Gouden Gedragsregels. (Link: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/blauwe-vaantje ) Voor de “duurzame watersporter” hebben we de gedragscodes van 'Varen doe je Samen!' en het blauwe vaantje op elkaar afgestemd.

De HISWA-beurs had dit jaar een vernieuwde opzet, die ervoor zorgde dat er bijna 37.500 duizend bezoekers naar de beurs kwamen. Ook op de stand van Varen doe je Samen! was het druk en was er veel interesse in de (nieuwe) voorlichtingsmaterialen en de informatie van het Blauwe Vaantje.

Veiligheidseiland HISWA

De stand van Varen doe je Samen! stond dit jaar weer op het Veiligheidseiland, waar ook de stands van Agentschap Telecom, Dienst der Hydrografie, de Kustwacht en True Heading Nederland te vinden waren. Gezamenlijk gaven deze partijen de bezoekers voorlichting over veiligheid. Het gezamenlijke doel is de beursbezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen met het motto RED JE HET ZELF? En aandacht voor veiligheid te vragen. Lees meer over de HISWA: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/veiligheidseiland-hiswa-druk-bezocht.

Alle 123 havens die vandaag een Blauwe Vlag uitgereikt hebben gekregen, hebben ook een pakket met Varen doe je Samen!-voorlichtingsmateriaal ontvangen om hun bezoekers meer informatie over veiligheid te kunnen geven.

« Terug

Reacties op 'Samenwerking Varen doe je Samen! en het Blauwe Vaantje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.