MeerdaagsVaren

Dobberhuisje20-12-2018 10:08 20-12-2018 10:08

Afgelopen Donderdag 13 december 2018, is door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid Holland het “Dobberhuisje” geopend. Dit drijvende overnachtingshuisje ligt bij Zoet Water in Nieuwkoop. Na het prototype (ligt bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein) is dit het tweede Dobberhuisje. Het Dobberhuisje is een rond drijvend huisje, welke autarkisch (zonder aansluiting op de nutsvoorzieningen) kan worden gebruikt. Het heeft zonnepanelen, een zonneboiler, en kan worden voorzien van een drijvend helofytenfilter.

Het Dobberhuisje is een onderdeel om MeerdaagsVaren in het gebied van de Hollandse Plassen (Groene Hart) mogelijk te maken. Tijdens de bijeenkomst, afgelopen donderdag, is ook de interactieve PDF gelanceerd, welke uitlegt hoe het MeerdaagsVaren in elkaar steekt Deze interactieve PDF is in te zien op: www.meerdaagsvaren.nl.

Tijdens de bijeenkomst op 13 december 2018 heeft ook de coöperatie Uniek Slapen op de Hollandse Plassen zich gepresenteerd. Deze coöperatie bestaat uit 9 ondernemers, vanuit ieder Hollandse Plassengebied één. De coöperatie heeft 3 doelstellingen:
-1- het opzetten van een netwerk van overnachtingen, waardoor MeerdaagsVaren met een sloep of open bootje waarop niet geslapen kan worden mogelijk is. De verwachting is dat naast het aanbod van hotels, B&B’s aan het water nog honderd andere overnachtingsplaatsen moeten worden toegevoegd aan het netwerk. De coöperatie denkt daar de Dobberhuisjes voor te gebruiken. De betrokken ondernemers willen daarin graag investeren, en hebben plaats voor deze Dobberhuisjes. Het is nu aan de overheden om hiervoor planologische ruimte te bieden. Met de interactieve PDF willen wij dit proces voor de overheden versnellen.
-2- Het opzetten van een reserverings systeem, gekoppeld aan de te varen route. (bijvoorbeeld, varen vanuit Amsterdam naar de Biesbosch en via een andere route weer terug, met een aantal overnachtingen).
-3- Het ontwikkelen van routes rondom de Dobberhuisjes, aanvullend aan het sloepennetwerk in de Hollanden.

Informatie is dus te vinden met het inzien van de interactieve PDF en indien gewenst is er ook informatie te verkrijgen bij Jan Kromwijk (jachthaven Marnemoende IJsselstein, bedenker en promotor van MeerdaagsVaren). Vragen en het maken van een afspraak het liefst via mail: jan.kromwijk@gmail.com

« Terug

Reacties op 'MeerdaagsVaren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.