IVN Trektochten

IVN Trektochten FB115-03-2021 15:04 15-03-2021 15:04

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek met een meerdaagse IVN Trektocht de natuur in! Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij de Gastheren van het Landschap: recreatieondernemers die het speciale IVN-programma hebben gevolgd, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Tijdens de tocht kun je via de gratis app IVN Routes luisteren naar een speciaal audioverhaal. In de Maashorst hoor je het verhaal van Willeke die op zoek gaat naar haar oorsprong en in de Biesbosch hoor je het verhaal van een schipper en zijn verlangen naar de overkant. Er zijn geen markeringen in het veld: je laat je leiden door de navigatie van de app IVN Routes. In de app ontvang je op verschillende punten op de route informatie over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, flora en fauna. Waan je alleen in de natuur, hoor de takjes en bladeren knisperen onder je voeten en geniet van de zon op je gezicht. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op www.ivn.nl/trektochten.

IVN Trektochten

Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren, je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Dit zijn meerdaagse wandelroutes met overnachtingen bij de Gastheren van het Landschap. Met behulp van de gratis app IVN Routes, navigeert de wandelaar zelf de route en wordt hij via de app en de Gastheren van het Landschap meegenomen in het verhaal, ontstaansgeschiedenis en flora en fauna van het natuurgebied.

IVN Trektochten: Wat kun je verwachten?

  • Meerdaagse natuurtochten, met dagafstanden van 15 à 20 km
  • Bijzondere routes, uitgezet door lokale IVN-natuurgidsen
  • Overnachten en pauzeren op de mooiste plekjes bij de Gastheren van het Landschap
  • Geen markeringen in het veld, navigatie verloopt via de gratis app IVN Routes
  • Natuurweetjes en het authentieke gebiedsverhaal worden ook aangeboden in de gratis app IVN Routes
  • Gastheren van het Landschap langs de route haken op eigen wijze in op het authentieke gebiedsverhaal
  • Bereikbaar met het OV
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!

Aanbod trektochten

Noord-Brabant. 3-daagse IVN Trektocht De Maashorst (16,6 km - 17,9 km - 18,0 km)

Tijdens de trektocht hoor je in de app het audioverhaal De mysterieuze munt, waarin hoofdpersoon Willeke van der Wijst op zoek gaat naar haar oorsprong. Samen met Willeke trek je door De Maashorst, het oergebied in Brabant. Onderweg kom je door verstilde bossen, heidevelden, kleinschalig akkerlandschap, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en het beroemde wijstverschijnsel. Op de route kun je bij verschillende gastheren terecht voor een overnachting, een kop koffie met een sterk verhaal en/of een lekkere lunch.

Noord-Brabant/Zuid-Holland. 4/5-daagse IVN Trektocht Nationaal Park De Biesbosch (15,2 km – 20,0 km (extra overnachting 5,4 km) – 16,7 km – 16,0 km)

Tijdens de trektocht hoor je in de app het audioverhaal Het verlangen naar de overkant, waarin een schipper in De Biesbosch op zoek gaat waar zijn verlangen naar de overkant vandaan komt. Samen met de schipper trek je langs het Waterliniepad, de uitgestrekte deltanatuur van de Oost- en Noordwaard van de Brabantse Biesbosch en vervolgens de Dordrechtse Biesbosch. Op de route kun je bij verschillende gastheren terecht voor een overnachting, een kop koffie met een sterk verhaal en/of een lekkere lunch.

Er zijn nieuwe IVN Trektochten in ontwikkeling. Deze worden in de loop van 2021 aan de website toegevoegd.

Mens en natuur verbinden IVN Natuureducatie wil mens en natuur met elkaar verbinden. Samen met onze Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers, biedt IVN Natuureducatie in Nederlandse natuurgebieden meerdaagse IVN Trektochten aan, waarin de wandelaar zich enkele dagen compleet kan onderdompelen in de natuur!

Reserveren Je kunt de overnachtingen voor de IVN Trektochten op twee manieren reserveren:

« Terug

Reacties op 'IVN Trektochten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.