KMVK

Nieuwsbrief Blauwe Vlag

Blauwe Vlaggen uitgereikt in Ouddorp aan Zee

 

Klik hier voor de foto's van deze dag

 

Blauwe Vlag en QualityCoast Award

In Ouddorp aan Zee op Goeree-Overflakkee zijn de kwaliteitskeurmerken voor kustgemeenten, stranden en jachthavens uitgereikt. Vijf Nederlandse kustgemeenten werden beoordeeld als groene en duurzame bestemming. Hiervoor ontvingen zij op 9 mei jl. een QualityCoast Award. 181 stranden en jachthavens ontvingen de Blauwe Vlag.

Loco Commissaris van de Koning Floor Vermeulen overhandigde een QualityCoast Award en Blauwe vlag aan de gemeenten Ameland, Goeree-Overflakkee, Veere en Westvoorne. De gemeente Katwijk ontving een QualityCoast Award. Klik hier om te lezen welke stranden en jachthavens Blauwe Vlag 2019 hebben gekregen.

Gastheer van deze dag gemeente Goeree-Overflakkee organiseerde op 9 mei samen met Stichting Green Destinations en Blauwe Vlag Nederland deze dag vol ceremonie, informatie en kennisuitwisseling om Nederlandse bestemmingen, hun stranden en jachthavens veiliger, schoner, groener en duurzamer te maken. Rond het middaguur maakte juryvoorzitter Patrick Poelman de stranden en jachthavens bekend die een Blauwe Vlag gingen krijgen. Hugo de Jong maakte de QualityCoast Award-winnaars bekend. Daarna reikte Patrick Poelman de Blauwe Vlaggen officieel uit aan de genomineerden.

Parachutisten brengen de vlaggen
Hierna toog het hele gezelschap naar buiten waar zij werden verrast door een parachutist die op spectaculaire wijze Loco Commissaris van de Koning Floor Vermeulen en wethouder Both van Goeree-Overflakkee de QualityCoast Vlag en Blauwe Vlag aanreikten. Vervolgens hesen zij beide vlaggen in de top van de mast.

Lees verder

Hergebruik oude vlaggen bij Jachthaven Lelystad Haven

Bij Jachthaven Lelystad Haven heeft men een hele creatieve oplossing gevonden om de Blauwe Vlaggen van 2018 te recyclen. Ze maakten er kussenhoezen van voor het buitenmeubilair!

 

Heeft u ook iets moois gemaakt van uw oude vlaggen? Laat het ons weten!!

 

Tweede Europarcs-resort met Blauwe Vlag aan Veluwemeer

Jachthaven Riviera Beach is de tweede jachthaven van EuroParcs aan het Veluwemeer dat het keurmerk ontvangt. Resort Veluwemeer, aan de andere kant van het water nabij Nunspeet gelegen, kreeg eerder ook al de Blauwe Vlag toegekend. Wij hebben met een mengeling van respect en bewondering gezien hoe het bedrijf van de familie Vos in een kort tijd bestek de jachthaven enorm heeft opgewaardeerd. Havenmeester Thijs Jilleba: ,,We kampten, nadat EuroParcs eind 2017 het vakantiepark en de jachthaven overnam, met veel achterstallig onderhoud. Inmiddels zijn de walkanten opnieuw bestraat en is het oude toiletgebouw gesloopt en zijn daarvoor gloednieuwe overdekte sanitaire voorzieningen in de plaats gekomen. Ook het havenkantoor is volledig op de schop gegaan en is nu weer als nieuw. En we zijn nog niet klaar: Binnenkort worden ook de steigers gerenoveerd.”

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Een duurzame bedrijfsvoering heeft op Resort Zuiderzee, net als op alle andere resorts van EuroParcs, prioriteit. Sinds kort is de volledige verlichting op het resort met led-lampen. Dimlichtschakelaars en schemeringsschakelaars optimaleren een energiezuinige huishouding.

Een gescheiden afvalsysteem en veiligheidsprotocollen

Jachthaven Riviera Beach heeft De Blauwe Vlag niet alleen vanwege de opgeknapte haven en het duurzaamheidsbeleid gekregen, maar ook vanwege het gescheiden afvalsysteem. Er is een complete nieuwe milieustraat gebouwd met onder meer een geordende chemische box. Daarnaast heeft de haven een calamiteitenplan en een bewakingscameraprotocol opgesteld. Beide waren tot voor kort nog niet voorhanden.

Lees verder

Gemeente Súdwest-Fryslân koploper in strijd tegen plasticsoep

In Stavoren is een Shoreliner geplaatst, uniek voor het noorden

De haven van Rotterdam was de eerste locatie waar een Shoreliner is geplaatst. De Shoreliner is een nieuw plasticvangsysteem. Súdwest-Fryslân volgt nu, als eerste gemeente in het noorden. De Shoreliner is geplaatst in de haven van Stavoren.

Wat is een Shoreliner?

De term ‘plasticsoep’ kennen we allemaal, maar de Shoreliner hebben maar weinig mensen van gehoord. Dat is ook niet gek, want het is een nieuw plasticvangsysteem. De Shoreliner is ontwikkeld door advies- en ingenieursbureau Tauw BV. Het doel is dat er in het water minder plastic ronddrijft, dat oevers verontreinigt en uiteindelijk in zee terechtkomt. Hoe het systeem werkt, is te zien in het filmpje ‘Shoreliner vangt plastic soup in havens’: https://youtu.be/9Xmimy3yUC4.

 

Lees verder

SANDCLEANR

De SANDCLEANR SCR ST 340 is de ideale hulp bij het snel en grondig verwijderen van met name klein zwerfafval, zoals sigarettenpeuken, kauwgom, glasscherven en snoepverpakking, maar ook blikjes en flesjes ruimt hij moeiteloos op. Bijkomend voordeel: het zand blijft op het strand en niet in de prullenbak. Door de stevige constructie en doordat de SANDCLEANR van aluminium is gemaakt, is hij duurzaam en gaat lang mee. De ST 340 is makkelijk hanteerbaar doordat hij licht in gewicht en compact is, waardoor je ook goed bij het zand tussen bijvoorbeeld strandmeubilair en speeltoestellen kan komen. Hij is door iedereen te gebruiken vanwege de in lengte instelbare steel en is ontworpen in Nederland, kortom Dutch Design.

Deze SANDCLEANR is meest effectief in droog zand, werkt daar sneller dan een prikstok en is hygiënischer dan opruimen met de hand. In tegenstelling tot machinale schoonmaak, heeft de SANDCLEANR geen onderhoud nodig, past in iedere opbergruimte en is direct gebruiksklaar.

Lees verder

Groene start voor Lingehaven Gorinchem!

De Lingehaven in Gorinchem gaat voor een groene start van het recreatieve vaarseizoen. Voor de eerste zonnestralen begonnen te schijnen werd de haven grondig leeggevist door een team van duikers. Daarnaast is het Eind, de straat langs een deel van de haven, opnieuw bestraat. De straat is nu niet meer voorzien van parkeerplaatsen en is eenrichtingsverkeer geworden. Hierdoor is het niet alleen veiliger, maar oogt het ook een stuk gezelliger. Gorinchem heeft er een heuse boulevard bij gekregen! Nog meer goed nieuws voor passanten: sinds dit jaar ontvang je een zogenaamde groene pinkorting van 10% wanneer je in Gorinchem blijft overnachten. Het reduceren van contant geld betekent een lagere CO2-uitstoot. Pinnen is dus veiliger, duurzamer én goedkoper! Zien we je deze zomer?

Gipsbeen in stijl!

Klaas Schraa van Schraa Watesport heeft na een ongelukje zijn been in het gips in de kleuren van de Groene Wimpel. Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria extra inspanningen gedaan hebben op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven. 

Afgelopen 11 mei vierde de jachthaven een klein feestje in verband met de wederom verdiende Blauwe Vlag daarnaast mogen zij voor het eerst de Groene Wimpel voeren. Speciaal voor deze gelegenheid gaf Klaas zijn gips de kleuren van de Blauwe Vlag en Groene Wimpel.

Jachthaven Kranerweerd

Kom en bewonder de mooie omgeving van Zwartsluis! Vanuit Jachthaven De Kranerweerd kunt u alle kanten op, onder andere richting natuurgebied De Weerribben.

Graag willen we deze prachtige natuur behouden zodat we kunnen blijven genieten van al het moois op en rondom het water.

Dit doen wij door bewust om te gaan met milieu en natuur!

We hopen u te mogen begroeten op Jachthaven
De Kranerweerd!

Jachthaven Kranerweerd
Afmelden  |  Klik hier voor de online nieuwsbrief