Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 11:45

Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!

  • Wil jij samen met anderen leren?
  • Sta je open voor verandering?
  • Wil je met een brede blik kijken naar verduurzamen van jouw bedrijf?

Ga dan mee op reis! Aan de hand van twee keer een bedrijfsbezoek door een adviseur en twee centrale bijeenkomsten. 

Project Circulair AAN!
Circulair AAN! is een gericht traject voor bedrijven in de gastvrijheidssector om in je bedrijf te kijken waar je staat en hoe je duurzaam ondernemen nog meer kan doorvoeren in je bedrijf. Onder begeleiding van lokale adviseurs en trainers van Green Leisure Group gaan maximaal 10 bedrijven individueel en samen aan de slag.

  • Start sept/okt: scan/nulmeting specifiek gericht op jouw gastvrijheidsbedrijf. De Friese adviseur bezoekt jouw bedrijf (datum in overleg). Samen brengen jullie in kaart waar de onderneming staat op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen. Dit wordt uitgewerkt in een op maat gemaakte rapportage met praktische adviezen.
  • November: Centrale bijeenkomst (Leeuwarden of op locatie van een deelnemer). Presentatie nulmeting en delen best practises en uitdagingen.
  • November/December: opstellen plan van aanpak op locatie. Adviseur en ondernemer werken adviezen uit in plan van aanpak waarmee jullie aan de slag kunnen op korte, middellange en lange termijn. Adviseurs inventariseren collectieve uitdagingen bedrijfsoverstijgende uitdagingen voor verduurzamen.
  • December/Januari: delen praktische oplossingen, vraagstukken en collectieve uitdagingen. 

Wat levert het op?

  • meer waarde halen uit je bedrijf
  • aan sluiten bij nieuwe wensen en verwachtingen van gasten
  • anticiperen op veranderende wet- en regelgeving

Voor wie?
Ondernemers in de gastvrijheidssector in Friesland; hotel, B&B, camping, jachthaven, bungalowpark. Klein en/of groot. Nog aan het begin van of al gestart met verduurzaming. 

Kosten, eigen bijdrage en vragen
Door de bijdrage vanuit het Actieplan Circulair Gastvrijheidssector kunnen maximaal 10 ondernemers aan dit project deelnemen met een eigen bijdrage van € 299,-. We verwachten van de ondernemers die meedoen commitment en inzet in het project en na afloop bereidheid goede en inspirerende voorbeelden en kennis te delen met gasten en collega ondernemers.

Vragen?
Neem contact op met Marjan Soepboer (Toerisme Alliantie Friesland) marjansoepboer@ynbusiness.nl of Hanneke Schmeink (Circulair Friesland) hanneke.schmeink@circulairfriesland.frl

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden

« Terug

Reacties op 'Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Laatste nieuws Blauwe Vlag

Blauwe Vlag seizoen 2024 is van start!

MEDIA_24B2940dinsdag 11 juni 2024 09:21  Een mijlpaal voor kwaliteit in Nederlandse jachthavens en stranden: dit jaar hebben maar liefst 200 bedrijven de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 ... lees verder

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 11:45 Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering! Wil jij samen met ... lees verder

Noord-Beveland verkozen tot Schoonste Strand van Nederland!

Noord-Beveland schoonste strandmaandag 31 juli 2023 10:44 Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Noord-Beveland, in het bezit van Blauwe Vlag, mocht de ... lees verder