Uitreiking 2015

blauwe vlag vlissingendonderdag 30 april 2015 15:47

Burgemeester Demmers en Michiel de Ruijter openen het Blauwe Vlag seizoen 2015 op het strand van Vlissingen.
Groene Wimpels boven op Blauwe Vlag voor 13 jachthavens;
Aantal Blauwe Vlaggen blijft groeien, met 7%Toenemende aandacht voor duurzaamheid en veiligheid op stranden en in jachthavens: 170 Blauwe Vlaggen in Nederland

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 170 Blauwe Vlaggen toegekend, 112 jachthavens en 58 stranden (2014: 159).
De Blauwe vlaggen  2015 worden op 30 april a.s. uitgereikt in Vlissingen in aanwezigheid van ‘Michiel de Ruyter’!

Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Groene Wimpel
Op initiatief van Blauwe Vlag  jachthavens zelf zijn aan de internationale eisen een aantal normen toegevoegd op gebied van duurzaam en maatschappelijk

verantwoord  ondernemen. Deze criteria zijn overgenomen van het keurmerk Green Key voor de gastvrijheidssector  (www.greenkey.nl). Deze criteria, boven op de internationale Blauwe Vlag normen,  gelden een breed terrein,

o.a. duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.

Acht jachthavens kregen in 2014 deze extra erkenning. Daar komen er dit jaar 5 bij dit jaar: Jachthaven de Boarnstream in Irnsum (Fr); Jachthaven Brouwershaven (Zl); Jachthaven Wemeldinge (Zl); jachthaven Nieuwboer te Spakenburg (Utr) en Jachthaven Marina Monnickendam (NH).

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en aan alle andere criteria wordt voldaan.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden

« Terug

Reacties op 'Uitreiking 2015'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.