Blauwe Vlag 2016

De grootste Blauwe Vlag werd gehesen als openingsceremonie Blauwe Vlag Campagne 2016donderdag 28 april 2016 10:17

Op 21 april zijn in Den Helder de Blauwe Vlaggen uitgereikt. 175 kandidaten zijn door de internationale jury beoordeeld en hebben voor dit jaar de erkenning ontvangen. Dit zijn 113 jachthavens, 54 stranden aan de kust en 8 stranden in het binnenland.

De Blauwe Vlag ceremonie vond plaats in Den Helder, op de Rijkswerf Willemsoord. Gastheren waren gemeente Den Helder, Stichting Strand Exploitatie Noordkop, de Blauwe Vlag jachthavens in Den Helder: Jachthaven Willemsoord, Marine Jachtclub en de WSC Breeweid.

Naast de Blauwe Vlag werden ook de groene wimpels uitgereikt aan 15 jachthavens die extra inspanningen op het gebied van MVO hebben verricht. Drie van hen ontvingen de Groene Wimpel voor de eerste keer, dat zijn de jachthavens Rijkswerf Willemsoord in Den Helder, jachthaven Middelharnis en jachthaven It Soal in Workum.

Ruim 150 mensen uit het hele land kwamen naar Den Helder om hier de Blauwe Vlag in ontvangst te nemen. Wethouder Edwin Krijns, IVN voorzitter Kees de Ruiter en KMVK directeur Erik van Dijk hesen de grootste Blauwe Vlag ter wereld in een historische kraan van Rijkswerf Willemsoord. Uiteraard ontbrak de groepsfoto niet.

Alle Blauwe Vlag jachthavens en stranden zijn te vinden op www.blauwevlag.nl

« Terug

Reacties op 'Blauwe Vlag 2016'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.