Drive-In-Boatwash in Nederland

Schoonmaak18-07-2022 11:04 18-07-2022 11:04

Waterrecreanten met een Blauw vaantje maken zich sterk voor het behoud van onze Nederlandse vaargebieden. En dat is prachtig. De mensen van Drive-In-Boatwash Nederland willen daar een innovatieve bijdrage aan leveren. Onder deze vlag van "Drive-In Boatwash® Nederland" hebben zij als doel om jachthavens en vaargebieden te helpen bij milieu-vriendelijke inspanningen ten behoeve van de kwaliteit van het oppervlaktewater. En het terugdringen van gebruik van biociodehoudende anti-fouling in het bijzonder.

Om die redenen voert Drive-In-Boatwash Nederland nu een onderzoek uit naar de wensen en behoeften van schippers, mbt het schoonhouden en onderhoud van het onderwater schip. 

Met als doel om te peilen of er draagvlak bestaat voor de introductie van een machinale boot-wasstraat als alternatief voor  antifouling.

De werking van die machine is alsvolgt. Om de romp van de boot te laten wassen vaart men simpelweg een u-vorm drijvende constructie in. Roterende borstels wassen het onderwaterschip in 15 minuten schoon en ontdoen de aangroei van algen en kokkels. De boot eigenaar vaart hierdoor niet alleen sneller, maar reduceert ook zijn brandstofverbruik. Met een frequentie van 3-5 wasbeurten per vaarseizoen komt de noodzaak om giftige anti-fouling te gebruiken in z'n geheel te vervallen. De machine is doeltreffend, gepatenteerd en over een periode van 12 jaar intensief getest.

Graag vragen we 2 minuten van uw tijd voor het invullen van een online vragenlijst.

KLIK HIER voor het invullen van de enquete 

In deze vragenlijst zit u ook een kort filmpje van de bootwasstraat in werking.

De antwoorden en informatie die u verstrekt zijn volledig anoniem en worden ook als zodanig verwerkt.

Drive-In-Boatwash Nederland en de Blauwe Vlag organisatie hopen samen met u een toekomstige bijdrage te kunnen leveren aan veel en natuurvriendelijk vaarplezier!

« Terug

Reacties op 'Drive-In-Boatwash in Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Laatste nieuws Blauwe Vlag

Noord-Beveland verkozen tot Schoonste Strand van Nederland!

Noord-Beveland schoonste strand31-07-2023 10:44 31-07-2023 10:44 Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Noord-Beveland, in het bezit van Blauwe Vlag, mocht de ... lees verder

Vanaf 1 juli betaal je extra voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

Plastic afval21-06-2023 08:15 21-06-2023 08:15 Gasten/bezoekers die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen, betalen extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer ... lees verder

Interview met Erik van Dijk: ‘Blauwe Vlag is een spoorboekje voor duurzaamheid’

Erik22-05-2023 09:07 22-05-2023 09:07 Onlangs verscheen op de website van de Watersportverbond een leuk en interessant interview met Erik van Dijk (National Operator Blauwe Vlag Nederland) over wat Blauwe Vlag en Groene Wimpel ... lees verder