Nationale Jury Blauwe Vlag: 175 nominaties in 2016

vrijdag 04 maart 2016 12:18

De nationale jury Blauwe Vlag Nederland heeft 175 nominaties vastgesteld voor de Blauwe Vlag erkenning 2016. Onder deze nominaties zijn 15 nieuwe accommodaties, 11 jachthavens en 4 stranden.

We zijn weer erg verheugd over zoveel belangstelling voor de Blauwe Vlag erkenning in 2016", vertelt Blauwe Vlag juryvoorzitter Patrick Poelman. De groei met 11 jachthavens geeft aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor duurzaamheid in de watersport branche nog steeds groeiende is".  De Blauwe Vlag werkt met criteria op gebied van natuur, veiligheid, milieu, dienstverlening en duurzaamheid. De nieuwe kandidaten zijn door het secretariaat van Blauwe Vlag Nederland bezocht voor een 0-meting. Op basis van deze 0 meting zijn de ondernemers aan de slag gegaan om binnen de criteria van Blauwe Vlag te opereren.

Ook de Nederlandse kustgemeenten streven naar een kwalitatief en veilige strandbestemming. Met de uitbreiding van wellicht vier Blauwe Vlaggen aan de kust is bijna de gehele Nederlandse kust genomineerd.

Op 13 april a.s. beslist de Internationale Jury van FEE-International voor definitieve toekenning van de Blauwe Vlag erkenning, op basis van de Nederlandse voorgedragen genomineerden. Op 21 april 2016 wordt de uitslag bekend gemaakt op de Landelijke Blauwe Vlag uitreiking in Den Helder, Rijkswerf Willemsoord. 

« Terug

Reacties op 'Nationale Jury Blauwe Vlag: 175 nominaties in 2016'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.