Veranderingen WSV de Kogge

donderdag 04 mei 2017 12:49

Bij Watersportvereniging De Kogge in Tholen zijn er in de laatste jaren veel veranderingen doorgevoerd. 

Vrouwelijke havenmeesters

Al gedurende een 3 tal jaren wordt u in Tholen ontvangen door één van de 2 vrouwelijke havenmeesters. Dat de leden én de passanten daar blij mee zijn blijkt uit de scores van de leden enquête (2015) en de passanten enquête (2016) De passanten gaven de havenmeesters zelfs een 9.2

Blauwe Vlag

Na enkele jaren van extra inspanningen om de jachthaven helemaal te optimaliseren is de Blauwe Vlag aangevraagd. Inmiddels staan alle seinen op groen. In de zomer van 2017 zal bij WSV De Kogge in Tholen de Blauwe Vlag wapperen.

Veiligheid en Milieu

Alle veiligheidsvoorzieningen zoals brandblussers en reddingsmiddelen zijn geoptimaliseerd en er is een AED beschikbaar. Daarnaast heeft het milieuplein een forse verandering ondergaan. Door het plaatsen van half ondergrondse containers is er nu ruimte voor het scheiden van het afval. Er zijn containers voor papier, glas en restafvalcontainers. In de HOI (haven ontvangstinstallatie) is ruimte voor het inleveren van chemisch afval en oude accu’s.

Daarnaast is er een start gemaakt met het vervangen van alle verlichting door ledverlichting.

Modernisering elektra op de steigers

In het afgelopen jaar is de elektrische installatie grotendeels vervangen. Alle vaste lig-plaatsen hebben nu de beschikking over een afsluitbare “eigen” 16 Ampère aansluiting. Speciaal voor de passanten zijn er in de boxen (via betaalpalen) voldoende aansluitingen van 16 Ampère beschikbaar. Aan de passantenkade in de Stadshaven wordt voor het gebruik van elektrisch, een vast bedrag gerekend per overnachting.

Clubgebouw

Het onder architectuur gebouwde clubhuis “Koggedek” met daar-onder de sanitaire voorzieningen is vanaf het water en vanaf de wal een imposant gebouw. Hier is het- met een fantastisch uitzicht over de haven- goed toeven. Als het weer het toelaat is het overdekte terras, boven het water, de mooiste plek van de haven.

Website

Op de website www.wsvdekogge.nl kunt u alle belangrijke informatie over de haven vinden. Onder het kopje “Onze haven”  “Film- en foto- impressie haven” staan een aantal mooie foto’s en enkele, met een drone gemaakte, filmpjes die een fantastisch beeld geven van de haven en de omgeving.

Keermiddel

De Jachthaven ligt sinds begin dit jaar achter een bijzonder waterbouwkundig werk: het ‘keermiddel’. Het kunstwerk moet de huizen rond de jachthaven beschermen tegen een overstroming die zich in theorie eens in de 1430 jaar zal voordoen... Alle andere jaren heeft WSV De Kogge er een aardige attractie bij.

Foto van het keermiddel en de haven (links op de foto het keermiddel (de dam))

 

 

« Terug

Reacties op 'Veranderingen WSV de Kogge'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.