Noord-Beveland ontvangt zeven Blauwe Vlaggen

wfwedinsdag 23 mei 2017 14:13

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend.

De Blauwe Vlag is uitgereikt aan 122 jachthavens en 61 stranden waarvan één voor het Banjaardstrand en zes voor alle jachthavens: Delta Marina in Kortgene, Van der Rest Nautic Marina in Kats, Roompot Marina in Kamperland, Watersportvereniging Noord-Beveland in Colijnsplaat, Marina Kamperland en de Gemeentelijke Jachthaven in Kamperland. Alle jachthavens  van Noord-Beveland hebben een Blauwe Vlag! Uniek in Nederland! Daarbij heeft Delta Marina als extra ook nog de Groene Wimpel gescoord voor hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

« Terug

Reacties op 'Noord-Beveland ontvangt zeven Blauwe Vlaggen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.