Tweede Europarcs-resort met Blauwe Vlag aan Veluwemeer

Haven 3woensdag 01 mei 2019 15:54

Jachthaven Riviera Beach is de tweede jachthaven van EuroParcs aan het Veluwemeer dat het keurmerk ontvangt. Resort Veluwemeer, aan de andere kant van het water nabij Nunspeet gelegen, kreeg eerder ook al de Blauwe Vlag toegekend. Wij hebben met een mengeling van respect en bewondering gezien hoe het bedrijf van de familie Vos in een kort tijd bestek de jachthaven enorm heeft opgewaardeerd. Havenmeester Thijs Jilleba: ,,We kampten, nadat EuroParcs eind 2017 het vakantiepark en de jachthaven overnam, met veel achterstallig onderhoud. Inmiddels zijn de walkanten opnieuw bestraat en is het oude toiletgebouw gesloopt en zijn daarvoor gloednieuwe overdekte sanitaire voorzieningen in de plaats gekomen. Ook het havenkantoor is volledig op de schop gegaan en is nu weer als nieuw. En we zijn nog niet klaar: Binnenkort worden ook de steigers gerenoveerd.”

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Een duurzame bedrijfsvoering heeft op Resort Zuiderzee, net als op alle andere resorts van EuroParcs, prioriteit. Sinds kort is de volledige verlichting op het resort met led-lampen. Dimlichtschakelaars en schemeringsschakelaars optimaleren een energiezuinige huishouding.

Een gescheiden afvalsysteem en veiligheidsprotocollen

Jachthaven Riviera Beach heeft de Blauwe Vlag niet alleen vanwege de opgeknapte haven en het duurzaamheidsbeleid gekregen, maar ook vanwege het gescheiden afvalsysteem. Er is een complete nieuwe milieustraat gebouwd met onder meer een geordende chemische box. Daarnaast heeft de haven een calamiteitenplan en een bewakingscameraprotocol opgesteld. Beide waren tot voor kort nog niet voorhanden.

Resort Zuiderzee in het kort

Voor wie regelmatig op het Veluwemeer vaart: Jachthaven Riviera Beach heeft vierhonderd ligplaatsen. Honderd daarvan zijn passantenplaatsen. Naast het reeds genoemde gloednieuwe sanitaire gebouw is er ook een trailerhelling. Voor het winterseizoen is er plaats voor tachtig boten qua bootopslag (wel onoverdekt). Aansprekend is verder dat de jachthaven rondom is omzoomd door een graskant. Verder is er voor varende gezinnen een zogeheten kindertentenveld, zodat de kids tijdens uw vaartocht ook een nachtje of langer op een andere manier kunnen overnachten. Wie verblijft in de jachthaven mag ook gebruik maken van de andere faciliteiten en voorzieningen op Resort Zuiderzee. Dat omvat, naast een kilometer lang zandstrand, onder meer het fraaie hoofdgebouw waarin een zwembad, bowlingbaan, indoor speelparadijs, luxueuze snackbar, ijssalon, restaurant, bruin café en een feestzaal zit.

« Terug

Reacties op 'Tweede Europarcs-resort met Blauwe Vlag aan Veluwemeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.