Pier 7 in Vlissingen uitgeroepen tot Meest Duurzame Paviljoen 2019

Pier 7 duurzaamste paviljoen 2019dinsdag 30 juli 2019 14:36

Dinsdag 30 juli werd de prijs voor het Meest Duurzame paviljoen van het jaar uitgereikt. Deze prijs ging naar Pier 7 in Vlissingen, gecertificeerd met Green Key Goud. Dok 14 uit Cadzand werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2019. De andere landelijke prijs die tijdens de verkiezingen werd uitgereikt was die van het Schoonste strand van Nederland. Noord-Beveland behaalde in deze categorie de eerste plek.

Meest Duurzame Paviljoen

We zien steeds meer paviljoens langs de kust die zeer bewust bezig zijn met een duurzame bedrijfsvoering. De ondernemers in de paviljoens zijn zich er zeer duidelijk van bewust dat ondernemen in de natuur een bijzondere verantwoordelijkheid meebrengt. En daar handelen ze naar: zeer veel bedrijven kunnen een voorbeeld nemen aan wat op het strand gebeurt.

Het Meest Duurzame Paviljoen van 2019 onderscheidt zich nog eens extra op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Hier is zowel met de bouw als met de bedrijfsvoering echt nadruk gelegd op verantwoord ondernemerschap. Daarom kiezen wij voor Pier 7 uit Vlissingen als het Meest Duurzame Paviljoen van 2019.

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaar van De Beste Nieuwkomer van 2019 bekend. Nautilus aan Zee, op het strand van Egmond mocht deze prijs in ontvangst nemen. 

Schoonste strand

De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Noord-Beveland stak er bovenuit. Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. Gemeente en de ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een in een strand dat op alle punten uitstekend presteert. De resultaten van de inspecties voor het Schoonste Strand zijn in te zien via de gegevens die uit de monitoringsapp van de inspecteurs binnenkwamen. Kijk op strandinspecties.nl voor de gegevens van alle stranden.

Beste paviljoens en schoonste strand per provincie

Behalve het Beste Strandpaviljoen van Nederland en het Schoonste Strand werden ook de beste paviljoens en schoonste stranden per provincie bekendgemaakt. In Zeeland werden dat uiteraard Dok 14 en Noord Beveland.

In Zuid-Holland kroonde De Waterreus uit Scheveningen zich tot Beste Paviljoen van 2019  en werd Katwijk beloond tot het schoonste strand

In Noord-Holland won het Texelse Gastropaviljoen XV de prijs voor het Beste Paviljoen van de provincie en heeft Den Helder het schoonste strand

Op de Friese Wadden was het feest op Ameland: paviljoen Sjoerd mag zich hier een jaar lang het Beste Paviljoen noemen. Ook op Vlieland kan de vlag uit, zij hebben het schoonste strand.

Paviljoen van de Toekomst

Strand Nederland organiseerde eenmalig nog een andere verkiezing: een ontwerpwedstrijd voor het paviljoen van de toekomst. Schoonheid, duurzaamheid, functionaliteit, gastvrijheid en verbinding met de omgeving waren de criteria. Buro Lubbers won deze prijs dankzij haar grensverleggende en visionaire design.

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

« Terug

Reacties op 'Pier 7 in Vlissingen uitgeroepen tot Meest Duurzame Paviljoen 2019'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.