Noord-Beveland heeft Schoonste Strand van Nederland

Winnaar Schoonste strand 2019dinsdag 30 juli 2019 14:54

Dinsdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De winnaar werd het Blauwe Vlag Banjaardstrand van Noord-Beveland. Jury en inspecteurs stelden daarnaast vast dat het langs de gehele Nederlandse kust weer schoner is geworden.

De jaarlijkse bekendmaking van de winnaars van de strandverkiezingen vond plaats bij Thalassa in Zandvoort, het Beste Paviljoen van 2018. De jury noemde de winst van Noord-Beveland een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente. Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. De voorzieningen zijn uitstekend en de medewerkers van het strandpaviljoen ruimen regelmatig zichtbaar het hele strand op. Er is zelf een Juttotheek op het strand met materialen waarmee bezoekers zelf afval kunnen helpen jutten.

Gegevens

Nederland Schoon wil graag transparant werken, zodat we kunnen leren van de goede resultaten. Daarom zijn de inspecties voor het Schoonste Strand in te zien via de gegevens die uit de monitoringsapp van de inspecteurs binnenkwamen. Kijk op strandinspecties.nl voor de gegevens van alle stranden.

Beste paviljoens

Behalve de prijzen voor het Schoonste Strand, maakte de jury ook de winnaars bekend van het Beste Paviljoen van 2019. De hoofdprijs voor het Beste Paviljoen van Nederland ging naar Dok 14 uit Cadzand. Daarnaast maakte de jury twee andere hoofdprijzen bekend. Nautilus aan Zee, op het strand van Egmond, is de Beste Nieuwkomer van 2019. Het Meest Duurzame paviljoen van het jaar is Pier 17 in Vlissingen. Ook bij de beoordeling van alle paviljoens telde de schoonheid in en rond de paviljoens zwaar mee.

Beste paviljoens en schoonste strand per provincie

Daarnaast werden ook de prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand per provincie bekend uitgereikt. In Zeeland werd dat uiteraard Dok 14 en Noord-Beveland.

In Zuid-Holland kroonde De Waterreus uit Scheveningen zich tot Beste Paviljoen van 2019 en was Katwijk het schoonste strand.

In Noord-Holland won het Texelse Gastropaviljoen XV de prijs voor het Beste Paviljoen en mag Den Helder zich het schoonste strand noemen.

Op de Friese Wadden was het feest op Ameland: paviljoen Sjoerd mag zich hier een jaar lang het Beste Paviljoen noemen. Vlieland won dit jaar de prijs voor het Schoonste Strand van Friesland.

Paviljoen van de Toekomst

Strand Nederland organiseerde eenmalig nog een andere verkiezing: een ontwerpwedstrijd voor het paviljoen van de toekomst. Schoonheid, duurzaamheid, functionaliteit, gastvrijheid en verbinding met de omgeving waren de criteria. Buro Lubbers won deze prijs dankzij haar grensverleggende en visionaire design op basis van gerecyclede materialen.

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

« Terug

Reacties op 'Noord-Beveland heeft Schoonste Strand van Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.