Stranden werken samen en brengen ode aan Nederlandse kust

SchoonsteStrandwoensdag 19 juli 2017 14:27

Schoonste Stranden Verkiezing 2017 van start!

Op 12 juli is de Schoonste Stranden Verkiezing 2017 van start gegaan. Speciaal ter gelegenheid hiervan hebben honderden mensen op tientallen stranden samengewerkt aan een uniek project dat vanuit een helikopter is gefilmd. Aan diverse badplaatsen werd gevraagd om een letter op het strand te vormen die uiteindelijk tot een boodschap aan heel Nederland moest leiden. Strandtenthouders, strandbeheerders, strandbezoekers en andere liefhebbers van zon, zee, strand en schoon gingen samen aan de slag. Met behulp van strandbedjes, SUP-boards, parasols, reddingsboten, een grote vissersboot en een complete schoolklas werden vijftien letters en een teken uitgebeeld die vanuit de lucht zichtbaar waren. Tijdens de helikoptervlucht vanaf de Wadden naar het Zeeuwse Cadzand kwam langzaam maar zeker de boodschap van de Nederlandse stranden aan alle Nederlandse strandliefhebbers tevoorschijn: STEM OP ONS STRAND!

Via deze bijzondere strandvideo wordt iedereen opgeroepen om te stemmen op hun favoriete plekje aan de Nederlandse kust. Stemmen kan tot en met zondag 20 augustus via www.supportervanschoon.nl.

De kunst van het samenwerken

Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon, is groot voorstander van samenwerken: “Het schoonmaken en – houden van het strand doe je samen. Elk jaar zien we weer hoe belangrijk dat is en ook in de film komt dit prachtig in beeld. In alle vier de kustprovincies gingen juttersverenigingen, paviljoens, strandwachten, gemeenten en surfscholen samen aan de slag om de boodschap over te brengen aan alle strandliefhebbers en dat vergt een zelfde soort betrokkenheid die nodig is om schonere stranden te krijgen. Uit onderzoek weten we dat een schoon strand motiveert om het schoon te houden. Je deelt samen de verantwoordelijkheid voor schoon en als mensen dat zien en ook zo voelen, wordt het ‘vele handen maken schoon werk.’ Laten we daarom samenwerken om onze prachtige kust te geven wat ze verdient: schoonheid!”

Helikopter (over)view

Ieder jaar waarderen duizenden strandliefhebbers hun schoonste strand. Dit jaar biedt NederlandSchoon hen daarbij een helikopter (over)view. Een groot deel van de Noordzeekust is haarfijn in beeld gebracht in de twee minuten durende video, waarin de schoonheid van het Nederlandse strand meer dan ooit tot uiting komt. Eind deze week volgt een uitgebreide beach movie op Youtube. Deze film brengt een ode aan de schoonheid van het Nederlandse strand, van Noord naar Zuid.

-------

Over de Schoonste Stranden Verkiezing

Van woensdag 12 juli tot en met zondag 20 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op hun schoonste strand. Deelnemers maken kans op een lang weekend aan het schoonste strand van Nederland of één van de Supporter van Schoon badlakens.

De jaarlijkse strandencampagne van NederlandSchoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Om de Supporters van Schoon nog extra te stimuleren is er ook dit jaar weer de Innovatie Award. Deze speciale award wordt uitgereikt aan het strand dat de schoonmaak op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier heeft aangepakt.

Op donderdag 7 september maken de ANWB en NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen, ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Zowel de Schoonste Stranden Verkiezing als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon. Stemmen kan op www.supportervanschoon.nl. Zie voor meer informatie ook www.nederlandschoon.nl.

« Terug

Reacties op 'Stranden werken samen en brengen ode aan Nederlandse kust'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.