Vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour van start met recordaantal inschrijvingen

Boskalis Clean Up tourdinsdag 15 augustus 2017 11:02

In Cadzand, vanuit waar de zuidelijke etappe vertrok, gaf wethouder van de gemeente Sluis, Peter Ploegaert, het startschot voor de opruimactie. Op Schiermonnikoog opende burgemeester Dick Stellingwerf de noordelijke etappe. De afgelopen twee weken werd samen met zoveel mogelijk vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij gemaakt. Zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden liepen de vrijwilligers langs de kust richting Zandvoort. Daar eindigen de laatste twee etappes op dinsdag 15 augustus. Aan de eerste twee etappes van de Tour namen in totaal 207 deelnemers deel. 82 personen trokken over de Zeeuwse stranden, 125 vrijwilligers meldden zich bij de start op Schiermonnikoog. In totaal ruimden de deelnemers op de eerste dag 496 kilo afval op. Voor de etappes heeft zich een recordaantal van ruim 2.400 deelnemers aangemeld, maar nog steeds is alle hulp meer dan welkom. Uit afvalmonitoringen die we over de periode van 2004 tot en met 2016 uitvoerde, blijkt namelijk dat er nog steeds gemiddeld 375 afvalitems per 100 meter strand liggen.

Floris van Hest, directeur Stichting De Noordzee: "Het is fantastisch dat we nu voor de vijfde keer met duizenden vrijwilligers de stranden schoonmaken, maar ook jammer dat onze schitterende Noordzee nog steeds niet schoon is. Laten we er in Nederland samen naar streven de Noordzee en de kust binnen vijf jaar helemaal schoon te krijgen."
  
Hondenetappe en Caribische Estafette 
Gedurende de Beach Cleanup Tour organiseren we nog diverse bijzondere etappes. Zo is er een speciale hondenetappe, een familiedag en een Caribische estafette, waarbij er een live verbinding wordt gemaakt met de Cariben. Daar vindt tegelijkertijd een vergelijkbare opruimactie plaats. Tijdens het eindfeest op 15 augustus in Zandvoort zijn alle vrijwilligers, partners en geïnteresseerden welkom om aanwezig te zijn bij de onthulling van de resultaten van de Boskalis Beach Cleanup Tour.

« Terug

Reacties op 'Vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour van start met recordaantal inschrijvingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.