Lingehaven Gorinchem in 2017 toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren

Lingehaven Gorinchemmaandag 21 augustus 2017 14:23

De Blauwe Vlag gecertificeerde haven Lingehaven Gorinchem is in 2017 toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren. Als toeristisch-recreatief bedrijf in de Biesbosch-regio hechten wij belang aan deze overeenkomst met het Nationaal Park.

Gastheerschap
Biesboschgastheren zijn belangrijk voor het nationaal park, want zij zijn ambassadeurs voor het gebied. En het is voor gasten fijn wanneer ze goed geïnformeerd kunnen worden over de Biesbosch. Hoe kom je daar? Kun je er alleen maar varen of ook wandelen en fietsen? Vanaf de Lingehaven Gorinchem wandel je naar de veerdienst van Riveer die u naar de rand van de Brabantse Biesbosch brengt! En de fiets mag gratis mee aan boord.
Geen fiets mee? Geen punt! De Lingehaven Gorinchem verhuurt fietsen voor 8,50 per dag. (kinderzitje is 2 euro)

Biesbosch
De Biesbosch is een uniek zoetwater Delta-gebied. En het is er niet alléén mooi varen, u kunt er ook prachtig wandelen en fietsen. De Noordwaard bij Werkendam is in het project Ruimte voor de Rivier op de schop gegaan en opnieuw ingericht met wetlands. Het is nu een bestemming met een bijzondere en rijke flora en fauna. In de Noordwaard kom je ook grote grazers tegen zoals koningspaarden en waterbuffels. Er zijn wandel- en fietspaden dwars door dit open en uitgestrekte gebied aangelegd. Het is een echte aanrader om een dag op de fiets te gaan verkennen! En vanuit het land bezien ook weer heel anders dan varend er doorheen

Fiets-tip Noordwaard (26 km)
Neem in Gorinchem de veerboot van Riveer naar Werkendam. In Werkendam stap je van boord en kun je een mooie ronde fietsen. In onze Lingehavenkrant staan uitgebreid de fietsroutes van de Biesbosch. U kunt o.a. naar het Biesboscheiland, museum met cafe-restaurant en terras met schitterend uitzicht. Ook is er een waterspeeltuin die superleuk is voor kinderen verder zijn er ook nog mogelijkheden om kayaks en boten te huren. Als u de fietsroute heeft afgemaakt kunt u uiteraard weer terug met de pont van Riveer en komt u aan bij de Lingehaven te Gorinchem.

Links:

www.lingehavengorinchem.nl
www.np-debiesbosch.nl
www.biesboschmuseumeiland.nl
www.vvv-altenabiesbosch.nl
www.riveer.nl

« Terug

Reacties op 'Lingehaven Gorinchem in 2017 toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.