Stichting Vaarwens

Vrij voor publicaties (11)maandag 30 april 2018 15:39

Vaarwens is elf jaar geleden begonnen met het gratis aanbieden van vaardagen aan mensen die te horen hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld. Vaarwens neemt deze mensen nog een dag mee aan boord van hun schip. Eén hele dag met één zieke en zijn naasten. Eén dag privé aan boord van de Meander. Of je wel of niet hebt gevaren,  een sloep, zeil,- of motorboot hebt gehad, het is heerlijk om nog een dag, de heerlijke ontspanning op het water te mogen beleven.

Wat niet iedereen weet is dat het schip eigendom is van Evert en Inge. Dat zij in 2002 het bedrijf hebben overgedaan en vroegtijdig konden stoppen met werken. In 2003 begon voor Evert en Inge het leven aan boord.

Een paar jaar en vele reizen verder wil het stel toch een doel. Inge wil graag als vrijwilligster in een hospice helpen. Dat wordt moeilijk als Evert wil blijven varen. Het plan wordt opgevat om dan een zieke gast aan boord mee te nemen. Natuurlijk mogen zijn naasten ook mee, dat is fijn en gezellig! Zo gezegd, zo gedaan. Dan komt hun eerste gast, een meisje van 16 met uitbehandeld kanker, samen met haar familie aan boord. Dat was een intense, emotionele en prachtige dag. Een dag om nooit te vergeten.

Inmiddels is Vaarwens een volwaardige stichting en zijn ruim 50 vrijwilligers die met elkaar de schouders eronder zetten om de vaardagen tot een feest te maken.

Er is begonnen met sparen om een aangepast schip te bouwen. Helemaal gelijkvloers, met een lift voor brancard en elektrische rolstoel die uitkomt in een sanitaire ruimte. Een schip dat zorgt voor de continuïteit. Een schip dat wordt gevaren door meerdere schippers. Een schip dat er samen met de Meander V voor zorgt dat alle spoedwensen vervuld kunnen worden.

Samen staan ze sterk.

Wordt ook donateur van Stichting Vaarwens, alles is te lezen op de site www.vaarwens.nl

« Terug

Reacties op 'Stichting Vaarwens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.