Resultaten gecontroleerde bandenspanning tijdens Blauwe Vlag uitreiking 2018

bandopspanning-logowoensdag 09 mei 2018 14:34

Tijdens de Blauwe Vlag uitreiking op 3 mei jl. heeft Band op Spanning de autobanden van de bezoekers gecontroleerd op de juiste bandenspanning en indien nodig op de juiste spanning gebracht. We delen graag de resulaten van dit onderzoek met u.

Van het totale aantal gecontroleerde auto’s, had maar liefst 94 procent onderspanning en bij 2 auto’s is zelfs een (vermoedelijke) lekke band aangetroffen. Deze 2 automobilisten zijn hier met een apart waarschuwingskaartje met een toelichting op geattendeerd. Gemiddeld heeft elke bezoeker via deze actie dus ook bijna 30 euro aan vermeden kosten aan brandstof en bandenslijtage cadeau gekregen! Dat is naast het ontvangen van de Blauwe Vlag natuurlijk een mooie extra bijkomstigheid! Bij alle gecontroleerde auto’s hebben we een ruitenwisserkaart achtergelaten. Hierop staan de gevolgen van onderspanning uitgelegd. Daarnaast hebben we bij een groot aantal auto’s een vermoedelijk lekke band aangetroffen. Wij hebben de bestuurders middels een speciale kaart geattendeerd op mogelijke gevaren. Indien de aangetroffen bandenspanning hoger was dan de minimale adviesspanning hebben wij dat zo gelaten. Band op Spanning laat nooit lucht uit een band lopen.

De financiële besparing is gebaseerd op de verwachting dat het oppompen van een autoband tot de adviesspanning bij normaal gebruik gedurende drie maanden een positief effect heeft op het brandstofgebruik en bandenslijtage.
Naast bovenstaande besparingen in euro’s, banden, brandstof en CO2, draagt het aanbrengen van de juiste bandenspanning ook bij aan:

  • Betere verkeersveiligheid door een kortere remweg;
  • Reductie van de fijnstofuitstoot. Van de 1,5% fijnstof door bandenslijtage bij personenauto’s wordt 13%, oftewel 0,2 % van de landelijke uitstoot, veroorzaakt door onderspanning;
  • Minder verkeerslawaai door een lagere rolweerstand;
  • Meer rijcomfort;
  • Een groen en positief imago voor de locatie waar de service wordt aangeboden; het is een concrete bijdrage aan minder klimaatvervuiling.
  • Toenemende bewustwording van het belang van het rijden met een juiste bandenspanning.

Tabel: controle bandensspaning 3 mei

www.bandopspanning.nl | www.bandenpomp.nl

« Terug

Reacties op 'Resultaten gecontroleerde bandenspanning tijdens Blauwe Vlag uitreiking 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.