Beste Strandpaviljoen en Schoonste Strand van Nederland in één verkiezing

strpavwoensdag 09 mei 2018 16:26

Samenwerken aan aantrekkelijkere en schonere stranden

De verkiezingen van het Schoonste Strand en het Beste Strandpaviljoen van Nederland vinden dit jaar voor het eerst samen plaats. Op 5 juli 2018 worden de winnaars van deze prijzen bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt zoals gebruikelijk plaats bij het Beste Paviljoen van vorig jaar en dat was: ’t Badhuys op Vlieland.

Op een schoon strand geniet je meer en een schoon paviljoen is een prettiger paviljoen. Het is dan ook een logische stap dat de verkiezingen van het Beste Paviljoen van Nederland en het Schoonste Strand van Nederland sinds dit jaar samengaan. Stephan van der Stee (Strand Nederland) over de nieuwe opzet: ‘Doordat we samen optrekken kunnen we nog beter werken aan een aantrekkelijke Nederlandse kust. Gemeentes en ondernemers die zich inzetten voor kwaliteit en milieu krijgen zo de verdiende aandacht en beloning voor hun inzet.’

Procedure
Het Schoonste Strand van Nederland is een belangrijke prijs voor ondernemers en gemeentes. De winnaar wordt vastgesteld aan de hand van meerdere intensieve controles door ervaren inspecteurs  op verschillende tijdstippen. De inspecteurs starten vanaf 27 april a.s. en verrichten vier keer metingen rond 81 strandopgangen, verspreid langs de volledige Nederlandse kust.

De verkiezing van het Beste Paviljoen van Nederland wordt afgetrapt door het publiek. Zij kunnen vanaf 17 mei hun stem uitbrengen op hun favoriete paviljoen via de www.strandverkiezingen.nl. Stemmen kan tot 27 juni, waarna jury en mystery guests de best beoordeelde paviljoens bezoeken om de winnaar te bepalen.

Overige categorieën
Naast het Schoonste Strand en het Beste Paviljoen van 2018 worden op 5 juli 2018 ook de winnaars bekend gemaakt van de Beste Nieuwkomer, het Beste Zoetwaterpaviljoen, het Duurzaamste Paviljoen, de Beste Paviljoens per provincie en het Beste Paviljoen volgens Belgische en Duitse bezoekers.

Organisatie
De verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland. De overige partijen binnen de organisatie zijn NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, horecavakblad Entree, Green Deal Schone Stranden, Stichting De Noordzee, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en de keurmerken Blauwe Vlag en Green Key. De gemeente Vlieland treedt op als gastheer van de verkiezingen.

« Terug

Reacties op 'Beste Strandpaviljoen en Schoonste Strand van Nederland in één verkiezing'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.