Blauwe Vlag wappert weer trots

FOTO Willem Krol Blauwe Vlag 2020donderdag 16 juli 2020 11:40

Burgemeester Wendy Verkleij en voorzitter van de Blauwe Vlag Patrick Poelmann, hebben officieel het Blauwe Vlag seizoen 2020 geopend. Samen hesen zij op 15 juli 2020 de Blauwe Vlag in de Gemeente Noordwijk.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 182 Blauwe Vlaggen toegekend op 128 jachthavens en 54 stranden.  

In normale omstandigheden zou de Blauwe Vlag uitgereikt zijn tijdens de jaarlijkse nationale ceremonie begin mei. Dit jaar zou dat plaatsvinden in de Hanzehaven in Elburg. Deze is uiteraard niet doorgegaan vanwege de COVID-19 crisis.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de kandidaten nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag

Het is de 33e keer dat de Blauwe Vlaggen in Nederland worden toegekend.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Bekijk alle locaties via: https://www.blauwevlag.nl/stranden en https://www.blauwevlag.nl/jachthavens

Foto: Willem Krol

« Terug

Reacties op 'Blauwe Vlag wappert weer trots'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.