Vragen over antifouling? Check de antifouling helpdesk van ‘Varen doe je Samen!’

Antifouling 1maandag 20 juli 2020 15:37

Als watersporter geniet je natuurlijk graag onbezorgd van de natuur. Om in de toekomst hiervan te kunnen blijven genieten, moeten we er samen voor zorgen dat ons vaarwater schoon blijft.

Het is bij iedereen bekend dat als een boot in het water ligt deze aangroeit met bijvoorbeeld algen, schaaldieren en zeepokken. Deze aangroei zorgt ervoor dat het brandstofverbruik stijgt en de snelheid vermindert. Als watersporter kun je zelf bijdragen aan een betere waterkwaliteit door na te gaan wat nu eigenlijk nodig is om de aangroei te voorkomen.

Om de aangroei tegen te gaan brengen we vaak jaarlijks onderwaterverven aan. Antifouling is een onderwaterverf met koper (een biocide) en is dus giftig voor mensen, dieren en planten. Als je vooral in zoet water vaart, kun je waarschijnlijk prima toe met meer milieuvriendelijke alternatieven, zoals een non-stick of een foul-release coating die je schoon kunt borstelen of spuiten.

Kijk op www.vdjs.nl/antifouling voor een overzicht van antifoulings die in Nederland zijn toegestaan. Ook vind je er alternatieven voor antifouling en tips voor een verantwoord en duurzaam gebruik.

« Terug

Reacties op 'Vragen over antifouling? Check de antifouling helpdesk van ‘Varen doe je Samen!’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.