Nieuwe strandposten in Gemeente Sluis officieel geopend

Gem Sluis opening strandposten 2020 3dinsdag 21 juli 2020 12:36

Op dinsdag 21 juli zijn de nieuwe strandposten Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad in de Gemeente Sluis officieel geopend. Burgemeester Vermue en Wethouder Ploegaert openden de nieuwe strandposten en namen de Blauwe Vlag 2020 in ontvangst. 

De torens staan dichter op het strand, waardoor het overzicht beter is, en de strandwachten meer ruimte in de toren hebben. De vorige strandposten stonden er al twintig jaar en waren dringend aan vervanging toe. Ze hebben een hout-look-uitstraling gekregen en passen daardoor beter bij de strandpaviljoens die in de buurt staan.

Goed overzicht

De nieuwe strandposten staan ook meer op het strand. "Voorheen stonden ze meer tegen de duinen aan", zegt strandwacht Sander van Gogh van de strandpost Nieuwvliet-Bad. "Doordat paviljoens vernieuwden raakten we het overzicht kwijt en kregen we te maken met dode hoeken. Nu hebben we daar geen last meer van omdat we nu ook los staan van de paviljoens en hebben we een prima overzicht."

De nieuwe strandposten zijn geplaatst op de plekken waar bewaakte zwemgebieden zijn en de Blauwe Vlag hangt. Een van de voorwaarden van de Blauwe Vlag is een kwalitatief volwaardige strandpost.

Vooral de hoeveelheid ruimte maakt het werken een stuk makkelijker, zegt Van Gogh. "Vroeger hadden we slechts één ruimte waar alles gebeurde. Dus stonden we op de uitkijk en kon het zomaar gebeuren dat in dezelfde ruimte iemand werd geholpen door de EHBO. Nu hebben we allemaal aparte ruimtes."

Vijf strandposten

In totaal heeft de gemeente Sluis vijf strandposten. De posten in Groede en Breskens zijn mobiele posten en hoefden nog niet vervangen te worden. De nieuwe strandpost in 't Zwin is verplaatst en staat nu tussen paviljoen de Strandloper en paviljoen de Zeemeeuw.

De strandposten zijn al in gebruik sinds het Pinksterweekend, maar werden dinsdag 21 juli officieel geopend.

  

 

Bron: Omroep Zeeland

« Terug

Reacties op 'Nieuwe strandposten in Gemeente Sluis officieel geopend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.